Eat, sleep, swim, repeat

Sa-wad-dee-krab, vriendjes en vriendinnetjes! Waar waren we ook weer gebleven? Oh ja Bangkok, waar ik net mijn voorbereidingen had getroffen om de volgende dag door te reizen naar Koh Tao. Laten we maar bij mijn vertrek uit Bangkok verder gaan dan.
Samen met mijn reismascotte wachten op de trein. Op naar Koh Tao, en daar.. voor.. Och laat ook maar.

Rond 20:00 vertrok de nachttrein naar Chumphon. Hier moest ik de volgende dag om 4:00 uitstappen, tussen de ratten twee uur lang wachten op de bus en het laatste stuk met de boot mee maar Koh Tao. De nachttrein beviel me prima! Genoeg ruimte om mijn spullen op te bergen en een goede airco aan boord. Tot mijn verbazing heel wat beter dan mijn ervaring in KroatiĆ« vorig jaar. Daar zochten de uitlaatgassen van de trein s’nachts vrolijk hun weg naar binnen.

Welterusten allemaal
Eindelijk aangekomen bij de boot. Je zou het niet zeggen, maar het was hier tegen de dertig gradem Celsius. Heerlijk wakker worden! šŸ™‚
Ondanks dit tijdstip was het al zo'n 30 graden Celsius!

Eenmaal op Koh Tao aangekomen staan er allemaal Thai op je te wachten. Stuk voor stuk proberen ze je iets te verkopen, o.a. taxivervoer. Gelukkig had ik al contact opgenomen met mijn duikschool op Koh Tao welke gratis het vervoer naar mijn hostel regelde. Ik kon dus in een rechte lijn langs dit vreselijke ontvangstcomitƩ lopen.

Vanaf mijn moment van aankomst op Koh Tao tot aan het moment dat ik dit schrijf heb ik eigenlijk continu grofweg hetzelfde patroon gevolgd. Ik eet heerlijk, ik ga het water in om te duiken/snorkelen/zwemmen in water van 29 graden en tot slot ga ik slapen, om vervolgens dit patroon te herhalen. Heerlijk!

Hoekje van Sairee Beach
Sairee Beach vlakbij mijn hostel. Dikke prima!
Sappie dr bij

Inmiddels zit ik al bijna een week op Koh Tao. Ik blijf nog even want nadat ik mijn Open Water duikbrevet heb gehaald, heb ik besloten om door te gaan met Open Water advanced. Deze start morgen en hiervoor ga ik o.a. een diepteduik, een wrakduik en een nachtduik doen.

Van mijn laatste duiklessen is trouwens een geinig filmpie gemaakt. Deze is hieronder te zien (wachtwoord: scuba)

Tot de volgende keer, ik ga nog een biertje halen en bijkomen van het schrijven van een blog op een smartphone šŸ„µ